BEHANDELING VAN STRIEMEN

Striemen of striae zijn lelijke verkleurde strepen op buik, borsten, billen, dijen , bovenbenen of bovenarmen. Striemen zijn het gevolg van een extreem snelle groei van het desbetreffende lichaamsdeel waardoor het onderhuids bindweefsel uit elkaar wordt getrokken en de elastinevezels worden beschadigd. Eigenlijk zijn striae dus littekens van het bindweefsel.

 

Voor & Na

Oorzaak van striemen / striae.

Striemen ontstaan tijdens een zwangerschap (71% van de vrouwen met kinderen!), een groeispurt bij jongeren, een grote gewichtsverandering, een extreme vergroting van de spiermassa of het gebruik van corticosteroïden. Aanvankelijk zijn striae vaak rood, later ontkleuren ze en worden ze wit of beige. Er worden talloze crèmes en oliën verkocht ter voorkoming en behandeling van striemen of striae. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze geen enkel effect hebben. De enige waarvan de effectiviteit bewezen en zichtbaar is, zijn de crèmes met hoge concentraties glycolzuur of Vit A-zuur.

 

Striemen / striae behandelen.

In Beauty Center Elysée behandelen we striemen met peelingen. Afhankelijk van het huidtype kiezen we voor kruidenpeelings of een chemische peelings. Deze zorgen voor celvernieuwing en daarmee voor verbetering van de elasticiteit en de structuur van de huid met de striae. Thuisverzorging met specifieke producten is noodzakelijk om het resultaat van de behandelingen nog te verbeteren.

Interesse? Maak een afspraak!

Beauty Center Elysée werkt met de beste merken op vlak van huidverbetering & verzorging :