BEHANDELING VAN PIGMENTVLEKKEN

Blootstelling aan de zon, is doorgaans de grootste boosdoener. Zowel een lichte als een donkere huid heeft er wel eens mee te maken: pigmentvlekken op gezicht, hals, décolleté of handen. Ze zijn zeer ontsierend en geven meteen een oudere indruk. Verschillende factoren kunnen hiervan de oorzaak zijn: hormonen, acne en acnelittekens of veroudering, maar (de combinatie met) blootstelling aan de zon, is doorgaans de grootste boosdoener. Onder invloed van deze factoren kan een verstoring van het pigment of van de melanine-afzetting optreden waardoor pigmentvlekken ontstaan.

 

Voor & Na

Veel vaker pigmentvlekken of een onregelmatige huidskleur bij een donkere of getinte huid.

De donkere huid is van nature wel beter beschermd tegen de zon omdat melaninepigment aanwezig is over de gehele opperhuid, maar ze is daardoor ook veel gevoeliger voor het vormen van vlekken bij de minste irritatie (puistjes, wondjes, insectenbeten). Daarom zie je veel vaker pigmentvlekken of een onregelmatige huidskleur bij een donkere of getinte huid dan een blanke.

 

Bij een blanke huid kunnen we sneller kunnen overgaan tot de mediumdiepe ‘chemische peelings’.

Op beide huiden zijn zowel oppervlakkige als mediumdiepe chemische peelings aangewezen voor de behandeling van dit soort problemen. Bij de donkere huid zullen we de sterkte van de peelingen echter langzamer opbouwen en de voorkeur geven aan meerdere oppervlakkige peelingen terwijl we op de blanke huid sneller kunnen overgaan tot de mediumdiepe ‘chemische peelings’. Deze van Dermaceutic geven prachtige resultaten, ook op een donkere huid, met een vermindering van de vlekken van 70 tot 100%, afhankelijk van de aard en de oorzaak van de pigmentstoring.

 

Wanneer acné de oorzaak is van pigmentvlekken.

Is ‘acne’ de oorzaak van de vlekken, dan moet de huid eerst gereinigd worden in combinatie met een oppervlakkige peeling (zie ‘acne en acnelittekens behandeling’). Pas als de acne onder controle is – elke nieuwe pukkel zal immers een nieuw vlekje veroorzaken – stappen we over op de chemische peelings voor de behandeling van pigmentvlekken. Bijpassende producten om de huid voor te bereiden en erna te verzorgen, zijn onontbeerlijk voor het bereiken van een mooi resultaat en het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken op de huid.

 

Nieuwe pigmentvlekken op de huid voorkomen.

Eenmaal het beoogde resultaat bereikt is, zal het nodig blijven de huid te verzorgen en te beschermen met aangepaste producten en regelmatige onderhoudsbehandelingen in de cabine, om het resultaat te behouden.

Interesse? Maak een afspraak!

Beauty Center Elysée werkt met de beste merken op vlak van huidverbetering & verzorging :