LIGHTSHEER DIODE LASERONTHARING

De LightSheer Diode Laser is een ultramoderne laser die speciaal ontworpen is om ongewenste haren eenvoudig, snel en permanent te verwijderen. Hij heeft daarvoor de goedkeuring gekregen van de Food and Drug Administration, de hoogste Amerikaanse kwaliteitsnorm.

Voor & Na

Hoe werkt deze laser?

Het licht dat vrijkomt uit de Lightsheer Diode Laser wordt door het pigment dat zich in en rond de haarwortel bevindt, geabsorbeerd. Daardoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en vernietigd. Vermits deze laser licht van één bepaalde golflengte (800 nm) uitzendt, is hij, in tegenstelling tot andere lasers, in staat zéér snel en zéér selectief te werken, zodat de omliggende weefsels niet beschadigd worden. Bovendien heeft deze LightSheer een gekoelde kop, wat de pijn van de behandeling aanzienlijk vermindert. Voor de behandeling van mensen met donkere huid zijn speciale instellingen mogelijk, wat traditionele lasers niet hebben.

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een blijvend resultaat?

De laser richt zich op het pigment in en rond de haarwortel, dat alleen aanwezig is in de actieve of  anagene groeifase van de haar. (zie tekening). Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Het ideale behandelschema hangt af van de plaats van beharing, maar doorgaans zullen de eerste 3 behandelingen het best plaatsvinden met een tussenpoos van 4 tot 8 weken en de volgende met wat langere tussentijd. Gemiddeld zijn 5 tot 8 behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Soms duiken na verloop van tijd wel weer enkele haren op, doorgaans nieuwe haren die ontstaan onder invloed van hormonale of andere lichamelijke veranderingen.

 

Voor wie?

Vrijwel alle typen lichaamsbeharing, op alle mogelijke plaatsen (behalve rond de ogen) zijn geschikt voor deze behandeling, op voorwaarde dat de haren gepigmenteerd zijn. Behandeling van lichte haren is dus niet mogelijk en behandeling van erg donkere huidtypes is moeilijker omwille van een hoge pigmentatie van de huid. Mensen met een lichte huid en donkere haren behalen dus de snelste en de beste resultaten.

 

Risico’s

Er bestaat steeds een risico op verkleuring van de huid die behandeld is: hyper- of hypopigmentatie. Indien u de huid in dat geval verzorgt zoals u wordt aangeraden door uw schoonheidsspecialiste, zal deze zich volledig herstellen na enkele maanden.

 

Voor- en nazorg

Om risico’s op verbranding en pigmentatieproblemen te voorkomen, wordt aangeraden met het te behandelen en/of het behandelde gebied niet in de zon te komen gedurende de volledige behandelperiode. Is de zon onvermijdelijk (vb. voor het gezicht in de zomer), wordt aangeraden een sunblock 40+ te gebruiken.

Om het effect van de laserbehandeling te optimaliseren, mag het te behandelen lichaamsdeel niet onthaard worden met hars, pincet of elektrolyse, gedurende 6 weken vóór elke laserbehandeling. Scheren of knippen mag. Om de huid te kalmeren, is het aan te raden de eerste dagen na de behandeling een kalmerende gel of lotion te gebruiken.

 

Voordelen t.o.v. andere vormen van ontharing (scheren, hars, elektrisch, IPL)?

Aangezien de haarwortels worden verwijderd, zijn ingegroeide haren, stoppels of ontstekingen t.g.v. scheren of harsontharing, volledig verleden tijd. Laserontharing met de LightSheer Diode gaat veel sneller en is dus uiteindelijk veel minder pijnlijk dan elektrische ontharing of elektrolyse. Laserontharing lijkt een grote investering op korte termijn maar is slechts een kleine op lange termijn. Maakt u zelf maar eens de berekening van een levenslange maandelijkse harsontharing t.o.v. 6 LightSheer Laserbehandelingen!

Interesse? Maak een afspraak!

Beauty Center Elysée werkt met de beste merken op vlak van huidverbetering & verzorging :